Contacteer Wijnen Jacobs
014 88 37 87
 
 
 
gavi
Tenuta San Pietro - Gavi San Pietro - Piemonte
Deze wijn heeft de Award 'Best Wine in the World' in zijn categorie (Italiaanse Gavi) ontvangen van Vivino. Vivino heeft meer dan 26 miljoen leden die stuk voor stuk wijnliefhebber zijn. Via Vivino kunnen wijnliefhebbers hun meningen delen over alle wijnen van de wereld en ze kunnen deze ook punten geven. Zeker een eervolle award dus!

Jaartal: 2018

Herkomst: Italië  - Gavi DOCG - Piemonte

Druivensoort: Cortese

Vinificatie: inox

Specificatie: een witte wijn met typisch wit fruit en minerale ondertonen. Hij is heel mooi in evenwicht.

Spijscombinatie: vis, salades, wit vlees, verse kaas, deegwaren en risotto
Deze wijn heeft het Bio-label.

Dit wil enerzijds zeggen dat de druiven geteeld zijn zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest. Hierdoor moeten wijnstokken dus meer in competitie treden met andere gewassen (wildgroei) op de wijngaard, zodat ze verticaler in de grond voedingsstoffen moeten halen. Dat zorgt voor een betere balans in de druiven en mooiere zuren.

Anderzijds wil dit zeggen dat tijdens het wijnmaken (de vinificatie) er geen geur- of kleurstoffen gebruikt worden, zo ook zijn suikers, zuren of tannines uit den boze.
Ook de wettelijke toegestane toevoeging van sulfiet is veel beperkter dan in gangbare wijnen. Dit resulteert dus in minder hoofdpijn als er te diep in het glas gekeken wordt!
Het huis Tenuta San Pietro

Dit is één van de eerste en oudste wijnhuizen die volledig biologisch en biodynamisch te werk gaat in het DOCG Gavi. De wijngaarden zijn 300 meter boven de zeespiegel gelegen en liggen verspreid over ongeveer 65 hectare. Het is allemaal aangeplant met druiven specifiek voor deze regio zoals Albarossa, Cortese, Barbera. Het grootste aantal, ongeveer 35 hectare, zijn aangeplant met Cortese-druif. Tenuta San Pietro is een vaste waarde in Italië zo is het zelfs te zien in Milaan waar je de Vinoteca van Tenuta San Pietro kan bezoeken. Ook kan je overnachten in het hotel of lunchen met zicht op de mooie wijngaarden. 

Tenuta San Pietro - Gavi San Pietro - Piemonte
Ref.: 5403

PRIJS
LOGIN OM TE BESTELLEN


INFO
Btw. Prijzen : incl. | 21%
Besteleenheid: 1


INFO DOCUMENT
Download InfoDocument
DRUIVENSOORT
Cortese

SOORT WIJN
witte wijn

STREEK
Italië

PRIJSKLASSE
< €10
€10 - €20

SPIJSCOMBINATIE
Kaas
Salades
Vis
Vlees (Wit)
 
 


 
 

WIJNEN JACOBS bvba


Tel: 014/88.37.87
fax: 014/88.34.36


e-mail: info@wijnenjacobs.be

 

Privacy verklaring & Disclaimer
 

Hoofdzetel & Winkel:
Poederleese Weg 66-68
2275 Lille

Groothandel & Magazijn: 

Kemelbeekstraat 45
2460 Tielen

 

Sociale Media

   

Nieuwsbrief


Bekijk hier uw spaarpunten