balvenie 14y carribean cask

65,11

Fles(sen)
Balvenie 14 years Caribbean Cask is een verfijnde en complexe single malt whisky die verrijkt is met het beste van Caraïbische rumvaten. Na een veertien jaar durende rijping, ondergaat de whisky een finish op rumvaten waardoor het karakter van een complexe en tropische twist voorzien wordt. Leuk om te weten is dat de gebruikte rumvaten in […]

Uitgebreide informatie

Dranksoort
Whisky
Technische productfiche
Download

Balvenie 14 years Caribbean Cask is een verfijnde en complexe single malt whisky die verrijkt is met het beste van Caraïbische rumvaten. Na een veertien jaar durende rijping, ondergaat de whisky een finish op rumvaten waardoor het karakter van een complexe en tropische twist voorzien wordt. Leuk om te weten is dat de gebruikte rumvaten in het verleden gevuld zijn met een blend die de Malt Master van Balvenie, David C. Stewart, zelf heeft samengesteld.

Toen hij de rumvaten rijp genoeg achtte, werden deze geleegd zodat ze vervolgens met Balvenie whisky gevuld konden worden. Wat volgde was een narijping waarbij het eikenhout de Balvenie whisky van een ongekende diepgang voorzag.

Balvenie 14 years Caribbean Cask combineert al het goede van deze geliefde Speyside distilleerderij met het beste van de Caraïben. Klassieke en zachte invloeden vanuit de huisstijl van het merk zijn aanwezig, aangevuld met heerlijke toetsen van fruit, toffee en lichte kruiden.

Fles(sen)