Baron De Brane

41,31

Fles(sen)
Jaar
2018
Herkomst
Bordeaux
Château Brane Cantenac : In de 19e eeuw bezat Baron Jacques-Maxime de Brane en zijn nakomelingen het landgoed. Sinds 1920 is Château Brane Cantenac in eigendom van de familie Lurton. Zijn naam en faam dankt het Château aan de uitzonderlijke bodem van ‘graves’. Deze bodem geeft de wijn zijn aromatische kwaliteiten, die sinds de 19e eeuw […]

Uitgebreide informatie

Jaar
2018
LandFrankrijk
Vinificatie
Eikgelagerd
Dranksoort
Rode wijn
Serveertip
, ,
Technische productfiche
Download

Château Brane Cantenac :
In de 19e eeuw bezat Baron Jacques-Maxime de Brane en zijn nakomelingen het landgoed. Sinds 1920 is Château Brane Cantenac in eigendom van de familie Lurton. Zijn naam en faam dankt het Château aan de uitzonderlijke bodem van ‘graves’. Deze bodem geeft de wijn zijn aromatische kwaliteiten, die sinds de 19e eeuw als uniek worden beschouwd.
Vandaag de dag bestaat het Château uit 90 hectare aan wijngaarden in de Margaux appellatie. De grootste wijngaard omvat 45 hectare en ligt naast het Château op het plateau de Brane. De 2e wijngaard (22 hectare) ligt noordelijker nabij Soussans. De overige wijngaarden liggen zuidelijker in de buurt van Arsac. Het terroir bestaat voornamelijk uit gravel maar in mindere mate ook uit zand en klei.

Fles(sen)

Beoordelingen voor Baron De Brane

Wees de eerste om “Baron De Brane” te beoordelen

Vermijd het gebruik van persoonlijke informatie, websites, en ongepast taalgebruik.

Er zijn nog geen beoordelingen.