Een mooie dessertwijn waar een goede combinatie werd gevonden tussen subtiliteit en kracht.
Om een wijn ‘Eiswein’ te mogen noemen, moeten de druiven geplukt worden in bevroren toestand. Bij het persen wordt het tot ijs bevroren water in de druif gescheiden van de overige bestanddelen, waardoor men sap overhoudt met een veel hogere concentratie aan zuren, suikers en extract dan onder normale omstandigheden. Hierdoor beschikt de wijn behalve over een uniek smaakprofiel ook over een zeer lange levensduur.
Weingut Felsner
Manfred Felsner staat aan de leiding van dit kleine wijndomein gelegen in Kremstal, een dorpje een 80tal kilometers ten noordwesten van Wenen, Oostenrijk. Ze hebben ongeveer 35 hectare wijngaarden verspreid over 6 percelen.
De Grüner Veltliner-druif heeft op sommige percelen maar liefst 30 tot 50 jaar oude stokken staan. Verder kan je nog genieten van Riesling en de rode wijnen worden van Zweigelt en Sankt Laurent druiven gemaakt.